Matematik

Opstilning af ligning

12. september 2016 af Grethenilsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en rektangel hvor arealet skal være 7500 mog omkredsen skal være 400 m, skal jeg regne ud hvor lange siderne skal være. 

Jeg tænker det er noget med at man skal opstille to ligninger med to ubekendte, men jeg er ikke sikker. Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2016 af JulieW99

7500=x*y

400=2x+2y

- - -

Vh Julie


Svar #2
12. september 2016 af Grethenilsen (Slettet)

Mange tak. Kan du måske hjælpe yderligere? Jeg ved hvordan jeg skal trække de to ligninger fra hinanden, jeg er dog ikke helt klar over hvordan det fungere når man skal gange x med y.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2016 af PeterValberg

Se video nr. 20 på denne videoliste [ LINK ]
deri får du et par gode metoder til at løse
to ligninger med to ubekendte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. september 2016 af PeterValberg

Omskriv ligning:

400 = 2x + 2y

til (fx):

x = 200 - y 

Indsæt dette udtryk for x i den anden ligning,
du kan nu bestemme værdien for y og dermed
skulle det være en smal sag at bestemme x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
12. september 2016 af Grethenilsen (Slettet)

Mange tak for svarene. Jeg er dog stadig ikke helt klar over hvordan jeg får et endeligt svar på hvad y og x er. Kan i hjælpe ved at sige hvad jeg gør forkert?

2x + 2y = 400
jeg omskriver til
x = 200 - y

nu vil jeg sætte udtrykket for x ind på x´s plads i den anden ligning (x*y=7500)

200 - y * y = 7500

Hvordan bestemmer jeg y ud fra dette? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. september 2016 af PeterValberg

(200 - y) * y = 7500
200y - y2 = 7500
y2 - 200y + 7500 = 0

hvilket er en andengradsligning i y, hvor du kan forkaste en eventuel negativ
løsning, da der i opgaven er tale om længdemål, og sidst jeg checkede, så
måler man ikke længde i negative enheder :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
12. september 2016 af Grethenilsen (Slettet)

YES nu forstår jeg. Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2016 af PeterValberg

Super, hvis ikke så "be back" :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2016 af matmik99 (Slettet)

Hej Peter 

Hvorfor skal 7500 ikke være i minus, når du fjerner det fra den ene side af lighedstegnet? 

Håber du kan hjælpe :)


Skriv et svar til: Opstilning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.