Matematik

Produktet af to tal skal give 598

15. september 2016 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opg der lyder at produktet af to hele positive tal skal give 98. Men dog er der en forskel på 3 mellem de to tal.

Jeg forstår godt opgaven og er kommet til:

x*(x-3)=598

Men .. hvordan skal jeg nu komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2016 af mathon

      x*(x-3)=598

      x2 - 3x = 598

      x2 - 3x - 598 = 0

      


Svar #2
15. september 2016 af Egofaciens (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke helt hvordan jeg skal finde frem til svaret.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2016 af mathon

Løs andengradsligningen.


Svar #4
15. september 2016 af Egofaciens (Slettet)

Okay så

Jeg har gjort følgende:

Fundet diskriminanten:

d = 3^2-4*1*598 = 0

d = 9-4*1*598 = 0

d = 9-2392

d = -2383

Men.. Er det forkert gjort allerede fra starten, da jeg ved jeg skal have to løsninger? Skal jeg så i stedet bruge en anden formel? Eller


Skriv et svar til: Produktet af to tal skal give 598

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.