Kemi

Udregning af ligevægtskonstanten

18. september 2016 af Larspeter1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Prøver lige igen, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af swo (Slettet)

1) Pb2+ vil erstatte Ca2+ i komplekset.

2) Opskriv udtrykkene for ligevægtskonstanterne for reaktionen mellem Pb2+ og EDTA, Ca2+ og EDTA4- og for reaktionen mellem Pb2+ og CaEDTA2. Den inverse ligevægtskonstant for reaktionen mellem Ca2+ og EDTA4- (K1) ganges med ligevægtskonstant for reaktionenen mellem Pb2+ og EDTA4- (K2):

\frac{1}{K_1}*K_2=\frac{ [ Ca^2^+ ]*[ EDTA^4^- ]}{ [ CaEDTA^2^- ]}*\frac{[ PbEDTA^2^- ]}{ [ Pb^2^+ ]*[ EDTA^4^- ]}


Skriv et svar til: Udregning af ligevægtskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.