Matematik

Hjælp til et matematik spørgsmål

19. september 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe med følgende opgave. 

En person sætter 30.000 kr. på en opsparingskonto i en bank med en fast årlig rente på 3,25%. 

A) Bestem en matematisk model, der beskriver udviklingen i størrelsen af det opsparede beløb.

B) Hvor mange år går der før personen har 40.000 kr. stående på bankkontoen. 

Jeg er med på, at man i sådan en opgave kan bruge formlen Kn=K0*(1+r)^n, eller formlen for eksponentiel funktion. 

Men der er kun givet to oplysninger: 30.000 og renten på 3,25%, hvis man havde fået oplyst noget tredje, så kunne kapitalfremskrivningsformlen selvfølgelig benyttes, men jeg er meget i tvivl om hvilken formel jeg kan benytte til disse to opgaver. 

PÅ forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2016 af mathon

                      40.000=30.000\cdot 1{,}0325^n

                      \frac{4}{3}=1{,}0325^n

                      \log\left (\frac{4}{3} \right )=\log(1{,}0325)\cdot n

                     n=\frac{\log\left (\frac{4}{3} \right )}{\log(1{,}0325)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2016 af sjls

Der skal jo være to ubekendte i forskriften - en x- og en y-værdi.

K_n=30000*(1+0.0325)^n ville være helt fint.

I opgave B skal du løse ligningen for n

40000=30000*(1+0.0325)^n


Skriv et svar til: Hjælp til et matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.