Matematik

matematik forstår ikke facit

19. september 2016 af Champiii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvad koster mest?

8 toast til 15 kr. eller 6 toast til 18 kr. ??

Mit bud er 6 toast til 18 kr.

5 is til 19 kr. eller 7 is til 14 kr.

Mit bud er 5 ist til 19 kr. ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Har du prøvet at regne det ud?

8 toast til 15 kr giver samlet 120 kr.

6 toast til 18 kr giver samlet 108 kr. 

8 toast til 15 kr koster altså mest. 

--------------

5 is til 19 kr giver samlet 95 kr.

7 is til 14 kr giver samlet 98 kr.

7 is til 14 kr koster altså mest. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Begge dele er rigtige. Har du set et andet facit?


Svar #3
19. september 2016 af Champiii (Slettet)

Jeg troede det var rabat at man vil få på tilbud :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Den tekst du har siger 8 toast til 15 kr ialt. Det, som muligvis er ment og som #1 regner ud fra er "8 toast á 15kr" eller "8 toast til 15kr pr styk".


Svar #5
19. september 2016 af Champiii (Slettet)

38 * 105 hvordan er det regne reglerne er med at gange

først venstre mid højre altså 3 * 5 ? eller


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja det er en lille sproglig forskel, jeg ikke lige havde tænkt nærmere over. Tak for det #4. 


Svar #7
19. september 2016 af Champiii (Slettet)

1# ja det giver mere mening nu. Det er fordi jeg misforstod det helt :)  Jeg troede det var EN pris til så mange antal :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

#5 Man plejer at gange fra højre, da der kan komme menter, der skal med længere til venstre.


Svar #9
19. september 2016 af Champiii (Slettet)

dvs. 1* 3

0*3

5*3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Hvis man kan regne med, at opgaven er stillen i år, kan man derudaf slutte, at det er stykpriser. Hvis opgaven er hentet fra et (meget) gammelt opgavesæt, kan man sagtens regne med, at det er samlet pris.

Om rabat: Når man går fra 6 styk til 8 styk, bliver stykprisen mindre, men fordi man køber flere, bliver den samlede pris for de 8 styk større end for de 6 styk.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2016 af Capion1

Indlægget bør formuleres:

Hej.

Hvad koster mest?

8 toast á 15 kr. eller 6 toast á 18 kr. ?

Mit bud er:  6 toast á 18 kr. !
...............

5 is á 19 kr. eller 7 is á 14 kr.

Mit bud er:  5 is á 19 kr. !

á betyder: for hver, pr. stk.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

#9:

Man siger

8*5 = 40 = 0 og 4 i mente.

8*0+menten = 0 + 4 = 4

8*1 = 8

Samlet sammen:(nedefra) 840

Derefter

3*5 = 15 = 5 og 1 i mente.

3*0+menten = 0 +1 = 1

3*1 = 3

Samlet sammen (nedefra) 315.

Da 3 i virkeligheden representerer 30, skal det sidste tal ganges med 10: 3150.

Derefter lægges de to tal sammen

 840

3150

-------

3990


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

#11 Når man spørger "Hvad koster mest...", går man efter totalbeløbet. Spørger man derimod "Hvad er dyrest..." går man efter stykprisen.


Svar #14
19. september 2016 af Champiii (Slettet)

#11 Det er rigtigt hvad du skriver, men det skriver bogen ikke.

#12 Ok, jeg prøver lige at forstå det :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2016 af Capion1

Man kan formode, at opgaven er fra, da farfar var (meget) ung.  :)
"Toast" var vist på den tid endnu ikke nået fra USA til Europa.


Svar #16
20. september 2016 af Champiii (Slettet)

Hvad med 27 * 210

7* 0 = 0

7*1=7

7*2 = 14

147 ?

2*0 = 0

2*1 = 2

2*2 = 4

24 ?

hvad så bagefter ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Desværre kan jeg ikke huske prisen på toast, da jeg startede på universitetet (1966), men der blev langet adskillige parisertoast over disken i studentergymnastikken. Is priserne har jeg en lidt bedre fornemmelse for. Jeg tror, at en sodavandsis (det hed det den gang) kostede omkring 1kr, måske lidt mere.

Pas iøvrigt på med udtryk som "da farfar var ung". Det er ret individuelt, hvornår det har været. Min morfar var med til at dele snaps ud under krigen. Det var ikke anden verdenskrig. Det var heller ikke første verdenskrig. Det var 1864! (Min farfar var en del yngre).


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

#16 Du har begge gange glemt at få 0 med: 1470 og 240.

Da 240 kommer fra at du har ganget med tyve, skal der et 0 mere bag ved, så det bliver til 2400. Derefter lægger du sammen.

Man kan stille det således op:

     210 * 27

   1470

   240  

   3870

Hvor den tomme plads efter 240 blot er et 0, man ikke har skrevet.


Svar #19
20. september 2016 af Champiii (Slettet)

Det er da nedefra også op 420 og ikke 240 ligesom sidst ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

#19 Du har ret. Det er 420:

    210 * 27

   1470

   420  

   5670


Skriv et svar til: matematik forstår ikke facit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.