Matematik

HJÆÆLP!! (matematik)

20. september 2016 af Laura201097 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey er der nogen der kan hjælpe mig med opgave 1b, 1c og opgave 2b er virkelig lost :/

tak på forhånd 

Vedhæftet fil: Aflevering 2 HH.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af AMelev

f '(x) er hældningen for tangenten til grafen for f i punktet (x,f(x)).

I 1b) er x = 1

1c) Hvis f '(x) = 0 for en x-værdi er der altså vandret tangent i det pågældende punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2016 af nera (Slettet)

Når du har bestemt f'(x) i 1a, så skal du blot indsætte 1 ind som x i den nye funktion.


Svar #3
20. september 2016 af Laura201097 (Slettet)

sådan her: f(1)=2x^5-4x^3+2x-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2016 af nera (Slettet)

Ja, du skal indsætte og beregne.


Svar #5
20. september 2016 af Laura201097 (Slettet)

hvad med opgave 1c ? og 2b ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2016 af nera (Slettet)

I 1c skal du sætte det fundne udtryk for f mærke af x til 0 og derved udregne det. I #1 er forklaret hvad tallet betyder.

I 2b skal du først indsætte 30 ind i den givne funktion og endvidere skal du indsætte 30 i den differentierede funktion. Det giver to forskellige resultater.


Svar #7
21. september 2016 af Laura201097 (Slettet)

Super men ved du også hvordan jeg gøre det i nspire da den ikke gider udregne det når jeg skriver f(30).


Svar #8
21. september 2016 af Laura201097 (Slettet)

Eller gør jeg noget forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2016 af nera (Slettet)

Jeg ved hvordan man gør det i Maple. Det burde da minde om nspire. Jeg antager at funktionerne overordnet set er de sammen, så skal du definere din første funktion og derefter skal du blot udregne funktion mærke.


Skriv et svar til: HJÆÆLP!! (matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.