Matematik

hjælp til 2 matematikopgaver

21. september 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) en funktion f er givet ved f(x)=In(√x) + In(√x) + In(2x), x ?0

    gør rede for at forskriften for f kan skrives på formen

    f(x)=a In(x) + b

og angiv konstanterne a og b

2) En familie af en andengradspolynomier er givet ved

    fc(x)= x^2-2x+2+c

    beregn c, så grafen for fc går gennem punktet (1,5)

har virkelig brug for hjælp er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af mathon

1)            \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! f(x)=2\ln(\sqrt{x})+\ln(2x)=2\cdot \ln\left (x^{\frac{1}{2}} \right )+\ln(2)+\ln(x)=2\cdot \tfrac{1}{2}\cdot \ln(x)+\ln(x)+\ln(2)

                                    f(x)=\mathbf{\color{Red} 2}\ln(x)+\mathbf{\color{Blue}\ln(2)}
                                    f(x)=\mathbf{\color{Red}a}\ln(x)+\mathbf{\color{Blue}b}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2016 af mathon

2)
      f_c(x)=x^2-2x+2+c

      5=1^2-2\cdot 1+2+c …         


Skriv et svar til: hjælp til 2 matematikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.