Matematik

fast årlig rente

23. september 2016 af lp4654 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mangler en formel til at regne denne ud. 

En person sætter 42750 kr. på en konto i en bank. Beløbet er efter nogle år vokset til 46729,31 kr. Der har været en fast årlig rente på 2,25%.

a) Hvor mange år har beløbet stået på kontoen? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2016 af mathon

Renteformlen:
                               K_n=K_0\cdot (1+r)^n

                                \frac{K_n}{K_0}= (1+r)^n

                                \log\left (\frac{K_n}{K_0} \right )= \log(1+r)\cdot n

                               n=\frac{\log\left (\frac{K_n}{K_0} \right )}{\log(1+r)}


Svar #3
23. september 2016 af lp4654 (Slettet)

Mathon 

Kan du forklare mig log ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2016 af mathon

\log er titalslogaritmen.


Svar #5
23. september 2016 af lp4654 (Slettet)

Men hvordan kan jeg bruge den her... Er fuldstændig lost 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2016 af mathon

K0 = 42.750,00 kr
Kn = 46.729,31 kr
r = 0,025


Svar #7
23. september 2016 af lp4654 (Slettet)

Ja så langt er jeg med :D


Svar #8
23. september 2016 af lp4654 (Slettet)

Men forstår ikke det med log :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2016 af mathon

                                      n=\frac{\log\left (\frac{46.729{,}31}{42.750} \right )}{\log(1{,}025)}


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2016 af mathon

…så må du bruge en rentetabel eller et regneark.


Svar #11
23. september 2016 af lp4654 (Slettet)

Jeg fandt ud af det :D Tak for hjælpen :)


Svar #12
23. september 2016 af lp4654 (Slettet)

kan du evt hjælpe mig med en anden opgave ? :)


Skriv et svar til: fast årlig rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.