Matematik

Differentiering

04. oktober 2016 af cill3mus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle håber i kan hjælpe mig med disse opgaver, som min søster mangler svar på..

Forskrift: f(x)=x^2-5x+1
Bestem ligningen for tangenten til grafen i punktet med koordinaterne: (2,f(2))
Bestem af koordinaterne til parablens toppunkt vha. f'(x)

Og alt det her skal regnes uden hjælpemidler...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion f'

Benyt nu "tangentligningen"

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. oktober 2016 af cill3mus (Slettet)

Okay mange tak, kan det passe at ligningen ender med at hedde y=-x-3


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2016 af AMelev

Væn dig til at tjekke med dit grafiske værktøj.

- men svaret er ja.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.