Matematik

Differentiering

04. oktober 2016 af cill3mus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Endnu engang forstår jeg ikke min læres forklaring til at løse denne øvelse:

Med hjælpemidler:

Funktion: g(x)=x^4-3x^2+x-2
Bestem funktionens monotoniforhold (Tegn en monotonilinje)
Bestem Ligningen for tangenten til grafen med røringspunkt i (1,g(1))
Bestem røringspunkterne og ligningerne for de to andre tangenter der er parallelle med tangenten.

Mangler virkelig bare et skub i den rigtige retning, så håber i vil bruge jeres tid til at hjælpe mig med at forstå det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af mathon

                g{\, }'(x)=4x^3-6x+1

                g{\, }'(x_o)=4{x_o}^3-6x_o+1=0

                                      x_o=\left\{\begin{matrix} -1{,}30084\\ 0{,}16993 \\ 1{,}1309 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2016 af PeterValberg

Det er lidt forvirrende, at du giver den samme overskrift til
tre tråde, der omhandler tre forskellige opgaver....

Jeg vil anbefale, at du ser video :-) 
nærmere bestemt denne videoliste [ LINK ] og denne [ LINK ]
... nogle videoer "går igen" fra den ene liste til den anden, ....
du bestemmer selv, om du vil se den samme video to gange ;)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2016 af jantand

Monotoni forholdene fåes ved at differentiere g(x) og finde nulpunkterne

g '(x) = 4x^3-6x+1=0 Der er tre rødder  og du kan bruge dem til at finde hvor g(x) stiger og falder

Hint :  kurven falder fra -∞ til den første rod.

Ligningen for tangenten er: y-g(x0)  = g ' (x0) *(x-x0)  Hvor (x0,g(x0)) er punktet hvor tangenten , tangerer.

Er det skub nok?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Hvad har du selv gjort for at komme igang med opgaven?

Læser du teksterne i din bog omhyggeligt nok. så du får meningen med?, bruger du den nødvendige tid?

En løsning på opgaven, som i #1 lærer du ikke noget af.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.