Matematik

Frimærker - Hvor mange blev der købt?

06. oktober 2016 af KasperJensen4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der har tid til at forklare mig, hvad jeg gør forkert? 

På posthuset købes for i alt 455 kr. lige mange 7-kr. frimærker og 6-kr. frimærker. Hvor mange frimærker blev der købt?

Jeg får det til: 

455 kr frimærker. 

455 / 2 = 227,5 (227 kr til hverts slag frimærke)
7 kr / 227 = 32,42 (32 frimærker)

6 kr / 227 = 37,83 (37 frimærker)
1 kr til overs.

Mange tak, for jeres tid


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2016 af peter lind

Prisen for et frimærke  til 7 kr + et til 6 kr er 13 kr. Divider det tal op i de 455 kr 


Svar #2
06. oktober 2016 af KasperJensen4 (Slettet)

Vil det så sige at 455/13 = 35? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2016 af maria2datter (Slettet)

(7x+6x)=455

(13x)=455

13x=455

455/13=x

x=antal frimæker af hver slags :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2016 af BjarkeHald60 (Slettet)

ja men du skal huske at du har købt 2 frimærker for hver 13 kr. Så man har i alt købt 70 frimærker i alt(35 af hver slags). 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2016 af maria2datter (Slettet)

Ja, jeg skrev også "antal frimærker af hver slags" ;-) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. oktober 2016 af BjarkeHald60 (Slettet)

#5

Ja, jeg skrev også "antal frimærker af hver slags" ;-) 

Det var svar til #2. Din besked var der ikke dengang jeg startede med at skrive. :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. oktober 2016 af maria2datter (Slettet)

ahh! haha jeg var lidt forvirret ;-) sorry 


Svar #8
06. oktober 2016 af KasperJensen4 (Slettet)

Mange tusinde tak for jeres brugbare svar!:-)

Skriv et svar til: Frimærker - Hvor mange blev der købt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.