Matematik

Hjælp til matematik

06. oktober 2016 af ToveBjergegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Af en rapport fra sundhedsstyrelsen fremgår det at sammenhængen mellem husradonkoncentrationen og stueradonkoncentrationen er givet ved:

log(H) =0,277 + 0,922 * log(S)

Hvordan bestemmer man husradonkoncentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen og hvordan bestemmer man hvor mange procent hunsradonkoncentrationen stiger med, når stueradonkoncentrationen stiger med 20%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2016 af peter lind

Isoler Log(S) = p og beregn 10p

Resultatet  bliver en eksponentialfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2016 af AMelev

Du har ikke skrevet, hvad S og H står for, men hvis H er husradonconcentrationen og S er stueradonconcentrationen, så skal du løse ligningen log(H) =0,277 + 0,922 * log(S) ved at opløfte 10 i både venstre og højre side og derfeter anvende potensregnereglerne. Du kan i stedet benytte dit CAS-værktøj til at løse ligningen.
Du får så en potensfunktion.

Beregn H, når S= 100% og når S = 120%, og beregn så hvor mange 5, H er steget.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.