Matematik

Bestem tallet t så længden af vektor u = 10

07. oktober 2016 af Maise13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg kan udregne dette.

jeg kan ikke finde ud af hvordan det udregnes når der er to t´er i vektor u

To vektorer er givet ved

vektor u = (2t+1,5-t)

   og     

vektor v = (-3,3+2t)

a) Bestem tallet t, så længden af vektor er 10

b) Bestem tallet t, så de to vektorer er ortogonale (vinkelrette på hinanden)

c)Bestem tallet t, så de to vektorer er parallelle


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2016 af Matkaj

a) kvadratet på en vektors længde er vektoren prikket med sig selv

b)Prikproduktet skal være 0, så opstil ligning og løs

c) Determinanten skal være 0, så opstil ligning og løs


Svar #2
07. oktober 2016 af Maise13 (Slettet)

men hvordan løses ligningerne med disse to vektorer, det er det jeg har problemmer med, fordi der er så mange t´er i


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

u2=(2t+1)2+(5-t)2

100=4t2+1+4t+25-10t+t2

0=5t2-6t-74

brug løsningsformelen for en andengradsligning


Svar #4
07. oktober 2016 af Maise13 (Slettet)

#3

u2=(2t+1)2+(5-t)2

100=4t2+1+4t+25-10t+t2

0=5t2-6t-74

brug løsningsformelen for en andengradsligning

   i denne 100=4t2+1+4t+25-10t+t2

hvor for du +4t og -10 t fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2016 af AMelev

Brug kvadratsætning eller di CAS-værktøj.


Skriv et svar til: Bestem tallet t så længden af vektor u = 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.