Kemi

Kemisk ligevægt

08. oktober 2016 af hejmeddigvenner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, 

Nogle som kan hjælpe med flg. opgave:

For ligevægten 2NOBr (g)  <-> 2NO (g) + Br2(g) er K = 1,6 * 10-3M ved 25 grader celsius. 
0,0200 mol NOBr spærres inde i en beholder med et rumfang på 1,00 L der termostateres ved 25 grader. Beregn koncentrationerne af NOBr, NO og Br2 når ligevægten er indtrådt. 

Hvad jeg indtil videre er kommet frem til er, at vi har en startværdi for 2NOBr på 0,0200 mol samt at vi har fået oplyst rumfanget V. Herfra går jeg i stå. Nogle som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

Da volumen er 1,00 L, er volumental og molaritetstal identiske:

  
                                         2\, NOBr_{\textit{(g)}}\; \rightleftharpoons \; 2\, NO_{\textit{(g)}}\; +\; Br_2\, _{\textit{(g)}}
ligevægtsmolariteter:       0,0200 - 2x                  2x                 x                         

ligevægtsbrøk
                                                    \frac{\left [ NO \right ]^2\cdot \left [ Br_2 \right ]}{ \left [NOBr \right ]^2}=K_c

                                                     \frac{(2x)^2\cdot x}{ (0{,}0200-2x)^2}=1{,}6\cdot 10^{-3}\; M\; \; \; \; \; \; \; 0<x<0{,}01\; M

                                                     x=0{,}003903\; M


                                         2\, NOBr_{\textit{(g)}}\; \rightleftharpoons \; 2\, NO_{\textit{(g)}}\; +\; Br_2\, _{\textit{(g)}}
ligevægtsmolariteter:        0,01219 M           0,007807 M    0,003903 M          

                   


Svar #2
09. oktober 2016 af hejmeddigvenner (Slettet)

#1

Da volumen er 1,00 L, er volumental og molaritetstal identiske:

  
                                         2\, NOBr_{\textit{(g)}}\; \rightleftharpoons \; 2\, NO_{\textit{(g)}}\; +\; Br_2\, _{\textit{(g)}}
ligevægtsmolariteter:       0,0200 - 2x                  2x                 x                         

ligevægtsbrøk
                                                    \frac{\left [ NO \right ]^2\cdot \left [ Br_2 \right ]}{ \left [NOBr \right ]^2}=K_c

                                                     \frac{(2x)^2\cdot x}{ (0{,}0200-2x)^2}=1{,}6\cdot 10^{-3}\; M\; \; \; \; \; \; \; 0<x<0{,}01\; M

                                                     x=0{,}003903\; M


                                         2\, NOBr_{\textit{(g)}}\; \rightleftharpoons \; 2\, NO_{\textit{(g)}}\; +\; Br_2\, _{\textit{(g)}}
ligevægtsmolariteter:        0,01219 M           0,007807 M    0,003903 M          

                   

Må jeg spørge hvordan du kommer frem til 1,6*10-3? kan ikke få det til det samme på lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2016 af mathon

 K = 1,6 * 10-3 M ved 25 grader Celsius er oplyst i opgaveteksten


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.