Kemi

Composition vs pH diagram.

09. oktober 2016 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal lave et Composition vs pH diagram.  Jeg hvordan de benyttes og læses, men jeg har ikke meget forstand på at lave dem. 
Det skal laves mellem FeS(s), HS- og H2S. 
Via opslag har jeg at deres Gibbs Fri energi for reaktion er henholdstvist: 

H2S = -27.8
HS- = +12.1

FeS(s) = -100.4 

Jeg ved virkelig ikke hvilken retning jeg skal gå herfra. :(.. Vil være meget glad for lidt hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2016 af Heptan

Jeg har ikke lavet sådan et diagram før, men her er ligevægtene.

FeS   \rightleftharpoons   Fe2+ + S2-          Ksp = [Fe2+][S2-]

Fe2+ + H2O   \rightleftharpoons   FeOH+ + H+    Ka' = 10-6,74

H2S   \rightleftharpoons   HS- + H+            Ka1 = [HS-][H+]/[H2S]

HS-   \rightleftharpoons   S2- + H+              Ka2 = [S2-][H+]/[HS-]

Skal du angive composition som molbrøk, eller som én af specierne, eller hvordan?


Skriv et svar til: Composition vs pH diagram.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.