Matematik

formler

09. oktober 2016 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave, håber i kan hjælpe.

En formel er givet ved y=4*log(x)-2

1. bestem y når x= 100

2. isoler x i formlen

3. hvor meget vokser y når x bliver 100 gange større 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

2.

                  x=10^{\frac{y+2}{4}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2016 af PeterValberg

1) indsæt 100 i stedet for x 

4\cdot\log(100)-2=4\cdot 2-2=6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2016 af mathon

3.
           
y=4\cdot \log (10^2\cdot x)-2=4\cdot \left ( \log(10^2)+\log(x) \right )-2=4\cdot (2+\log(x)-2)=

                         8+4\log(x)-2=(4\log(x)-2)\mathbf{\color{Red} +8}


Svar #4
09. oktober 2016 af makki1994 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Svar #5
09. oktober 2016 af makki1994 (Slettet)

bare for at være sikker, hvor meget er det y vokser med når x bliver 100 gange større?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2016 af mathon

           y_1=4\cdot \log(x)-2

           y_2=4\cdot \log (10^2\cdot x)-2=4\cdot \left ( \log(10^2)+\log(x) \right )-2=4\cdot (2+\log(x)-2)=

                         8+4\log(x)-2=y_1\mathbf{\color{Red} +8}

for
        x_2=100x_1

        \Delta y=y_2-y_1=8
          
      


Skriv et svar til: formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.