Matematik

lad funktionen f værer givet ved.... HJLÆP

11. oktober 2016 af sandrai - Niveau: B-niveau

hej har fået stillet denne opgave, men kan ikke lige finde ud af at komme igang med den? 

Lad funktionen f være givet ved, at f(x) = 2x + 5.
Angiv f(u), f(t) og f(1 + h).

mange tak på forhånd :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af peter lind

Erstat x i funktionsudtrykket med henholdsvis u, t og 1+h


Svar #2
11. oktober 2016 af sandrai

okay så der vil bare stå

f(u)=2x + 5

f(t) = 2x +5

f(1+h) = 2x + 5

eller hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2016 af peter lind

Du skal erstatte x med u, t og 1+h overalt altså også på højre side


Svar #4
11. oktober 2016 af sandrai

okay så?

f(u)=2*u + 5

f(t) = 2*t +5

f(1+h) = 2*(1+h) + 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2016 af peter lind

ja men du bør gange parentesen ud i den sidste funktion


Svar #6
11. oktober 2016 af sandrai

F(1+h)=2*h+5. ??

Svar #7
11. oktober 2016 af sandrai

Og er opgaven så løst? Eller?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

f(x)=2x+5
Hvor f(1+h)
f(1+h)=2*(1+h)+5=2*1+2*h+5=2+2h+5=2h+7

Skriv et svar til: lad funktionen f værer givet ved.... HJLÆP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.