Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

11. oktober 2016 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kan nogen fortælle mig hvad formlen for Erstatningsmetoden og Lige store koefficientersmetode er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2016 af mathon

                        I\! \! :\; \; a_1x+b_1y=c_1     
                        II\! \! :\; a_2x+b_2y=c_2

Substitutionsmetoden:
                                        y=\frac{c_1-a_1x}{b_1}        indsættes i II

                        a_2x+b_2\cdot \left ( \frac{c_1-a_1x}{b_1} \right )=c_2       hvoraf x beregnes
som efterfølgende indsættes i I\! \! : eller II\! \! : til beregning af y.

Lige store koefficienters metode:

                        I\! \! :\; \; a_1x+b_1y=c_1               multipliceres med b_2
                        II\! \! :\; a_2x+b_2y=c_2                 multipliceres med b_1

                        a_1b_2x+b_1b_2y=c_1b_1            
                        a_2b_1x+b_1b_2y=c_2b_1              ved subtraktion fås en ligning kun med  den ubekendte x
hvoraf x beregnes med efterfølgende indsættelse i I\! \! : eller II\! \! : hvorved opnås en ligning kun med den ubekendte y, som nu kan løses.


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.