Matematik

0 reglen

11. oktober 2016 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan regner jeg denne ligning ud hvis jeg skal bruge nulreglen: x(x-Kvadratroden af 3)*(2x+6)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af PeterValberg

Jeg skal lige checke, mener du?

x\sqrt{3}\cdot(2x+6)=0

hvis dette er tilfældet, så er ligningen opfyldt, hvis:

x\sqrt{3}=0\quad\vee\quad 2x+6=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. oktober 2016 af Lygtepæ1 (Slettet)

Her er et billede af den

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2016 af StoreNord

\\Produktet\; \; \; x*(x-\sqrt{3})*(2x+6)=0\; \; \; kan \; skyldes \; 3 \; \; \; ting: \\ \; \; \; \; \; \; x=0 \; \; \;eller \; \; \; x=\sqrt{3}\; \; \; eller \; \; \; x=-3            


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2016 af PeterValberg

#2 Åh, jeg havde lige set en anelse forkert :-)

jeg er enig med #3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2016 af AMelev

Jeg læser det som et produkt af 3 faktorer x\cdot (x-\sqrt{3})\cdot (2x+6)=0\; \; \begin{matrix} 0-reglen\\ \Leftrightarrow \end{matrix}\: \: x = 0 \: \; el.\: \; x-\sqrt{3}=0 \: \; el.\: \; 2x+6=0\Leftrightarrow \; ....


Skriv et svar til: 0 reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.