Matematik

hvordan kan man se hvilken funktion der er f(x) og hvilken der er f'(x)

13. oktober 2016 af patrick1560 - Niveau: B-niveau

Jeg har 2 funktioner den ene er f(x)=x^2 og den anden er f(x)=2x. jeg har tegnet dem begge ind på en graf og jeg kan selvfølgelig godt se forskellen men kan ikke komme med en konkret forklaring på hvilken er hvilken.

Jeg har uploadet billede fil så man kan se det grafisk

Vedhæftet fil: billede til matematik 2.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2016 af jantand

Prøv at differentiere den ene funktion og se om den giver den anden.

Så gør det ovendt. Så kan du se det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. oktober 2016 af AMelev

De kan ikke begge være f(x), da de tydeligvis er forskellige!

Grafen for f2(x) = 2x er en ret linje. Det passer med at forskriften for rette linjer generelt er f(x) = a·x + b. Her er a = 2 og b = 0.

Grafen for f1(x) = x2 kunne ligne en parabel, og det er det, da x2 er andengradspolynomiuum f(x) = a·x2 + b·x + c, med a = 1, b = 0 og c = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2016 af StoreNord

Når man differentierer en funktion af x, får man altid en ny funktion med x i en "lavere" potens.


Skriv et svar til: hvordan kan man se hvilken funktion der er f(x) og hvilken der er f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.