Fysik

Hjæp til denne opgave

14. oktober 2016 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

En termorude har bredden 9500 mm og højden 625 mm. Afstanden mellem de to lag glas er 21,0 mm.

Termoruden indeholder argongas.

        a) Beregn argongassens volumen.

Gassens tryk er 1,01 bar ved temperaturen 15,0 grader

        b) Beregn massen af den mængde argon, der befinder sig i mellemrummet.

En varm sommerdag stiger gassens temperatur til 35,0 grader

        c) Beregn størrelsen af den kraft, som argongassen påvirker hver af glassiderne med


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2016 af mathon

a)

Volumenberegning af argon:
                                                  \left (95\; dm \right )\cdot \left (6{,}25\; dm \right )\cdot \left (0{,}21\; dm \right )=124{,}688\; dm^3=124{,}688\; L


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. oktober 2016 af mathon

b)
       argonmassen:
             m=n\cdot M=\frac{\left (1{,}01\; bar \right )\cdot \left (124{,}688\; L \right )}{\left (0{,}083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K}\cdot \right )\cdot \left ( (273{,}15+15{,}0 )\; K\right )}\cdot \left (39{,}948\; \tfrac{g}{mol} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. oktober 2016 af mathon

c)
            p=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}

            F=p\cdot A


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. oktober 2016 af mathon

eller    da  volumen er næsten konstant.

                p_2=\frac{T_2}{T_1}\cdot p_1

                p_2=\frac{273{,}15+35{,}0}{273{,}15+15{,}0}\cdot\left ( 1{,}01\; bar \right )=1{,}08010\; bar=108010\; \tfrac{N}{m^2}

                F=p_2\cdot A=\left (108010\; \tfrac{N}{m^2} \right )\cdot \left (9{,}5\; m \right )\cdot \left (0{,}625\; m \right )=641 \, 311\; N


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Helt korrekt.
Har selv løst den opgave før, hvor jeg fik næsten samme resultat ;).


Skriv et svar til: Hjæp til denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.