Matematik

en funktion f er bestemt ved f(x)=x-3/x^2-6x+8

16. oktober 2016 af mud199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem definitionsmængde, nulpunkter og fortegn for f....

har sat med den i 2 timer nu og er ingen veje kommet, plz hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2016 af PeterValberg

Er det ?

f(x)=\frac{x-3}{x^2-6x+8}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

Ja, hvis det funktionen du mener


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

x2-6x+8≠0

x≠(6±√(62-4*1*8))/2=(6±√4)/2

nulpunkt når x-3=0


Svar #4
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

Hej mette, kan ikke rigtig se hvad du har gjordt her, hvorfor har du fjerner divider tegnet ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. oktober 2016 af mathon

               f(x)=\frac{x-3}{x^2-6x+8}=\frac{x-3}{(x-2)(x-4)}\; \; \; \; \; x\notin \{2,4\}

               Dm(f)=\mathbb {R}\; \backslash\{2,4\}

               Nulpunktet er den x_o-værdi, der gør f(x_o)=0 dvs x_o=3.

Fortegnsvariation
for f(x)\! :                +          \dot :           +          0           -           \dot :          +
                      __________ 2 __________ 3 __________ 4 __________
                  


Skriv et svar til: en funktion f er bestemt ved f(x)=x-3/x^2-6x+8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.