Kemi

Hej jeg har en kemi opgave jeg får forkert facit. Kan nogen hjælpe?

17. oktober 2016 af Agger3007 (Slettet)

Opgaven lyder 
Betragt følgende homogene ligevægt

2NO2 (g) -><- N2O4

Ligevægtreaktionen foregår ved 100 grader C i en lukket beholder med et volumen på 0,500L
Der fyldes 0,0320 mol NO2(g) i beholderen. Kc=2,27 M -1 ved 100 grader C
a) Beregn de aktuelle koncentrationer af NO2 og N2O4, når ligevægten har indstillet sig. 

Kan nogen hjælpe ? 
MVH nikolaj


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2016 af mathon

        \left [ NO_2 \right ]_{beg}=\frac{0{,}0320\; mol}{0{,}5\; L}=0{,}0640\; M

ligevægtsbrøk:
                                 \frac{\left [ N_2O_4 \right ]}{\left [ NO_2 \right ]^2}=K_c

                                 \frac{x}{\left (\left ( 0{,}0640\; M \right )-2x \right )^2}=2{,}27\; M^{-1}\; \; \; \; \; 0<x<0{,}0320\;M

                                       x=0{,}006094\; M
hvoraf:
                                 \left [ N_2O_4 \right ]=x=0{,}006094\; M

                                 \left [ NO_2 \right ]=\left ( 0{,}0640\; M \right )-2x=0{,}051812\; M


Svar #2
19. oktober 2016 af Agger3007 (Slettet)

Du skal have tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Hej jeg har en kemi opgave jeg får forkert facit. Kan nogen hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.