Matematik

Sæt den størst mulig faktor udenfor parentes (Matematikopgave)

18. oktober 2016 af Aarhusgirl (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg er igang med en matematikopgave, og kan bare ikke finde ud af disse opgaver.                                     Opgaven lyder sådan: Sæt den størst mulig faktor udenfor parentes 

3a+27b-15c = ?

7abc+21bcd-cde = ?

Håber der en nogen der kan hjælpe :) Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2016 af mathon

            \mathbf{\color{Red} 3}\cdot a+\mathbf{\color{Red} 3}\cdot 9b-\mathbf{\color{Red} 3}\cdot 5c=\mathbf{\color{Red} 3}(a+9b-5c)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2016 af mathon

            \mathbf{\color{Red} c}\cdot 7ab+\mathbf{\color{Red} c}\cdot 21bd-\mathbf{\color{Red} c}\cdot de=\mathbf{\color{Red} c}(7ab+21bd-de)


Svar #3
18. oktober 2016 af Aarhusgirl (Slettet)

Mange tak skal du have :) 

Kan du også  hjælpe mig med disse opgaver ? Reducer følgende udtryk 

-5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b) = ? 

3+(-5a+4)2-3a = ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. oktober 2016 af mathon

     -5\left ( 1{,}5a+2b \right )+5\left ( -1{,}5a-2b \right )=\mathbf{\color{Red} -5}\left ( 1{,}5a+2b \right )+(\mathbf{\color{Red} -5})\left ( 1{,}5a+2b \right )=

     \mathbf{\color{Red} -5}\left ( 1{,}5a+2b+1{,}5a+2b \right )=\mathbf{\color{Red} -5}\left ( \mathbf{\color{Blue} 2}\cdot 1{,}5a+ \mathbf{\color{Blue} 2}\cdot 2b \right )=\mathbf{\color{Red} -5}\cdot \mathbf{\color{Blue} 2}\left ( 1{,}5a+2b \right )=

                                                     -10\left ( 1{,}5a+2b \right )


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. oktober 2016 af mathon

          3+\left (-5a+4 \right )^2-3a=3+\left ( 25a^2-40a+16 \right )-3a=3+ 25a^2-40a+16-3a=

                                                        25a^2-43a+19


Skriv et svar til: Sæt den størst mulig faktor udenfor parentes (Matematikopgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.