Matematik

andengradsligning (svær)

25. oktober 2016 af dadana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligning

x^4-x^2-12=0

(vink: sæt x^2=z) Det står i bogen


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2016 af PeterValberg

Derved får du:

z2 - z -12 = 0

Løs den andengradsligning, derved ved du, hvad x2 er lig med,
bestem herefter de forskellige værdier for x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. oktober 2016 af dadana (Slettet)

Har jeg prøvet men får det til noget forkert

d=z^2-4*z^2*-12 

Ved ikke hvordan den skal regnes videre, hvis det egentligt er rigtigt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2016 af PeterValberg

z2 - z -12 = 0
z = 4   ∨   z = -3

z = x2

x2 = 4  v   x2 = -3 (ingen løsning til denne)
x = -2  ∨   x = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. oktober 2016 af dadana (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: andengradsligning (svær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.