Matematik

Ligning

30. oktober 2016 af sYGJo (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal finde løsningmægnden i denne ligning.

3x^2+x^3=10x


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af AMelev

- Træk 10x fra på begge sider
- Sæt x uden for parentes
- Benyt nulreglen
- Benyt løsningsformel til 2.gradsligning


Svar #2
30. oktober 2016 af sYGJo (Slettet)

ja de tre første trin kan jeg godt. men så for jeg 3x^2+x^3-20x=0

og så ved jeg ikke helt hvordan jeg skal få det til at gå op, for der er 3 løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2016 af AMelev

Du har kun lavet første trin og ikke rigtigt. Hvordan kom du til - 20x? 
Måske er det lidt lettere, hvis du bytter rundt på de to første led, så der står x3 +3x2 - 10x = 0

Lav så næste skridt.


Svar #4
30. oktober 2016 af sYGJo (Slettet)

Hov mente .10x

men så skal jeg bentte nulreglen, som jeg kun har gjort ved 2.grad, derudover er det minus og + så jeg kan ikke rigtigt anvende nogle potensregler


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2016 af AMelev

x optræder i alle led, så du kan sætte x uden for parentes x3 +3x2 - 10x = x·(... + ... - ...)


Svar #6
30. oktober 2016 af sYGJo (Slettet)

x^3+3x^2-10x=x*(3x+x^2-10)


Svar #7
30. oktober 2016 af sYGJo (Slettet)

skal man så bare gætte


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2016 af AMelev

#6

x^3+3x^2-10x=x*(3x+x^2-10) hvorfor ikke skrive det i samme rækkefølge x*(x^2+3x-10)

#7 Nej! Din ligning hedder nu  x*(x^2+3x-10) = 0, så  nu er du kommet til at bruge nulreglen: Et produkt er 0 når en af faktorene er 0, så ... = 0 eller .... = 0.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.