Matematik

Beregning af median

05. november 2016 af Gym1g (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal beregne medianen når jeg har disse oplysninger:

Et statistisk materiale indeholder observationer i intervallet [0;100] og er inddelt i intervaller af længden 10. Om den kumulerede frekvens F gælder, at F(30)=0,38 og F(40)=0,62. 

Jeg kan ikke helt se, hvordan den skal regnes ud. Nogle der kan give en forklaring på hvordan man kan løse opgaven? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2016 af AMelev

F(30) = 0.39 = 39% og F(40) = 0.62 = 60%. Da medianen har en kumuleret frekvens på 50%, må den ligge mellem 30 og 40.

Ved grupperet observationsmaterial går man ud fra, at målingerne er fordelt jævn inden for hvert enkelt interval. Det betyder, at F(x) er lineær i [30,40]
Bestem forskriften for F(x) i det interval og løs ligningen F(x) = 0.5 (=50%)


Svar #2
12. november 2016 af Gym1g (Slettet)

#1

F(30) = 0.39 = 39% og F(40) = 0.62 = 60%. Da medianen har en kumuleret frekvens på 50%, må den ligge mellem 30 og 40.

Ved grupperet observationsmaterial går man ud fra, at målingerne er fordelt jævn inden for hvert enkelt interval. Det betyder, at F(x) er lineær i [30,40]
Bestem forskriften for F(x) i det interval og løs ligningen F(x) = 0.5 (=50%)

Okay mange tak, er dog stadig lidt i tvivl om, hvordan opgaven laves bedst muligt. Kan du forklare det lidt mere i dybden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2016 af AMelev

F(x) = a·x + b, og du kender 2 punkter (x1,y1) = (30,39%) og (x2,y2) = (40,60%)
Bestem a og b vha. af formlerne a = \frac{y2-y1}{x2-x1} \: \textup{og}\: b=y1-a\cdot x1\, (=y2-a\cdot x2).

Når du så kender F(x), kan du løse ligningen F(x) = 0.


Svar #4
12. november 2016 af Gym1g (Slettet)

#3

F(x) = a·x + b, og du kender 2 punkter (x1,y1) = (30,39%) og (x2,y2) = (40,60%)
Bestem a og b vha. af formlerne a = \frac{y2-y1}{x2-x1} \: \textup{og}\: b=y1-a\cdot x1\, (=y2-a\cdot x2).

Når du så kender F(x), kan du løse ligningen F(x) = 0.

Nårh, på det måde. Mange tak :))


Skriv et svar til: Beregning af median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.