Matematik

Definition med en øvelse.

05. november 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude. Jeg vil forstå en definition i Diskrete Matematik. Der er stillet en øvelse.
Vil nogen hjælpe med forstå definitionen ved følgende øvelse.

Definition lyder som:
Definition 253:
Lad A og B være ikke tomme mængder. En relation fmellem A og B kaldes en afbildning eller en funktion fra A ind i B (og vi skriver f : A \to B), hvis følgende to krav er opfyldt:
1. For alle x ∈ A findes et y ∈ B, så at x f y  (eller (x, y) ∈ f).

2. Hvis x f y_1 og x f y_2 (eller (x, y1) ∈ f    og (x, y2) ∈ f), da gælder at y_1 = y_2.

Øvelserne: Lad A = {1, 2, 3, 4} og B = {a, b, c, d}. Afgør, om følgende delmængder af A × B er afbildninger fra A ind i B.
1. {(1, a),(2, b),(3, c),(4, d)}.
2. {(1, a),(2, a),(3, b),(4, b)}
3. {(1, a),(1, b),(2, c),(2, d),(3, a),(4, d)}
4. {(1, a),(2, c),(3, b)} 

Min svar til øvelsen er:
Øv. 1:   A × B er afbildninger fra A ind i B  baseret i 1.
Øv.2 :   A × B er  afbildninger fra A ind i B  baseret i 2.
Øv. 3 :  A × B ikke er  afbildninger fra A ind i B  baseret i 2.
Øv. 4:  A × B er  afbildninger fra A ind i B  baseret i 1.

Vil nogen derude rette mig, hvis jeg har misforstået definitionen, og skrive hvad definitionen mener, at man skal gør, for at løse opgaven?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2016 af fosfor (Slettet)

4 er ikke en afbildning fra A til B jf. 1


Svar #2
05. november 2016 af Rossa

er Øv. 1,2,3 rigtige?
Hvorfor  er ikke en afbildning fra A til B ? Kom med en konkret eksempel, så kan jeg forstå definitionen bedre


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2016 af fosfor (Slettet)

#2 ja de er, men i 4 eksistere 4∈A uden at noget element fra B er i relation med det, hvilken er i modstrid med 1.


Svar #4
05. november 2016 af Rossa

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Definition med en øvelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.