Matematik

problemregning sæt 3

07. november 2016 af josephineamaliehoffmann (Slettet) - Niveau: 8. klasse

en dejlig sjæl derude som vil lave mit matematik 8.kl! husk mellemregninger

opgave 1: 

en tøjforretning indkøber 175 trøjer til 56 procent pr. stk. De 88 af trøjerne sælges med 100 procent fortjeneste, medens restensælges under udsalg for 65 kr. pr. stk. 

hvor meget tjente forretningen på trøjerne? 

hvor mange procent udgjorde fortjenesten? 

opgave 2: 

beren den samlede pris for nedestående varer:

14, 6 kg  -  47,50 kr. pr. kg

7,3 kg  -  27,05  kr. pr. kg 

11 kg 50 g  -  62,35 kr.pr.kg

til regningen skal lægges 22 procent moms 

opgave 3:

Jens indsætter 1/8-88 9000kr. til 11 procent p.a. i en bank, der tilskriver rente en gang årligt. 

hvor meget vil de 9000 kr. være vokset til, hvis han lader dem urørt i 4 år?

hvor mange år tror du, pengene skulle stå til 11 procent p.a. for at blive fordoblet? 

Håber virkelig at I kan hjælpe, da det er til i morgen!!!! knus 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2016 af PeterValberg

en tøjforretning indkøber 175 trøjer til 56 procent pr. stk

56% af hvilken pris ? eller har du skrevet forkert og mener 56 kr. pr. stk. ? 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. november 2016 af josephineamaliehoffmann (Slettet)

sorry, ja det er 56 kr pr stk


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2016 af PeterValberg

Så opgave 1 er:

En tøjforretning indkøber 175 trøjer til 56 kr. pr. stk. De 88 af trøjerne sælges med 100 procent fortjeneste, medens resten sælges under udsalg for 65 kr. pr. stk. 

hvor meget tjente forretningen på trøjerne? 

hvor mange procent udgjorde fortjenesten? 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. november 2016 af josephineamaliehoffmann (Slettet)

ja:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2016 af PeterValberg

Bestem indkøbsprisen:
indkøbspris = 175·56 = .....

Bestem salgsindtægterne:
(der er ganget med 2 fordi trøjerne er solgt med 100% fortjeneste)
(antallet af trøjer, der blev solgt på udsalg)

Indtægt = 88·2·56 + (175 - 88)·65 = ....

Fortjenesten = indtægt - indkøbspris

i procent:    (fortjenesten/indkøbspris)·100% = .....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2016 af mette48 (Slettet)

læs Betingelser for Lektieforum


Skriv et svar til: problemregning sæt 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.