Matematik

HJÆLP i matematik

10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave?

tak på forhånd

Vedhæftet fil: Opgave 7b.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2016 af peter lind

23 er et primtal, så for at resultatet skal holde må enten a eller a-b være 23


Svar #3
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Kan du måske forklare mig hvad det er jeg skal jeg er helt forvirret det er den sidste opgave jeg mangler at løse! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2016 af peter lind

Der er kun vedlagt en opgave.

a og b er hele tal derfor er a og a-b også hele tal. Da a og højre side er positiv er også a-b positiv. Hvis et produkt af to tal skal give et primtal må den ene faktor være primtallet og den anden faktor 1. Det er kun muligt hvis a = 23 og a-b = 1


Svar #5
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Altså kan jeg godt skrive det som en besvarelse?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2016 af peter lind

Nej. Det er ikke færdigt. Der spørges om b


Svar #7
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

men hvad kan jeg så skrive til b? jeg er helt forvirret lige nu :/


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. november 2016 af peter lind

a=23 a-b = 1 hvad er b ?


Svar #9
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

1?


Svar #10
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

???


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. november 2016 af peter lind

a = 23 så  a-b = 23-b = 1


Svar #12
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak for hjælpe, jeg forstår det hele nu! :)


Skriv et svar til: HJÆLP i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.