Matematik

Hjælp med matematik

11. november 2016 af hjælp1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har et problem med den her opgave ville være rart hvis nogle kunne hjælpe

En afløbsrende fremstilles af en metalplade med bredden 60 cm ved at bukke pladen vinkelret op ved A og B. Er det muligt at angive hvor man skal vælge A og B for at renden har så stort tværsnitsareal som muligt (tværsmitsarealet er arealet af rektanglet på figuren)

Jeg har virkelig ingen ide, så alt hjælp kan bruges :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2016 af mette48 (Slettet)

Det ville være rart at se figuren


Svar #2
11. november 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Selvfølgelig! Det havde jeg helt glemt.

Her


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2016 af mathon

tværsnitsareal:
                                A(x)=x\cdot \left ( 60-2x \right )=-2x^2+60x

      med maksimum i parablens toppunkt.


Svar #4
11. november 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Kan du måske uddybe? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2016 af mathon

alternativt:
                   maksimum kræver bl.a.

                                                           A{\, }'(x)=0


Svar #6
11. november 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Okay. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2016 af AMelev

Buk x cm op i begge sider, så er AB = .....
Beregn tværsnitsarealet (cm2) som fumktion af x f(x) = ..... NB! 0 < x < 30 (begrund)
Bestem max for f på sædvanlig vis.

Vedhæftet fil:Opgave 4.jpg

Skriv et svar til: Hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.