Matematik

Matematik

14. november 2016 af tamh (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle, som vil hjælpe med denne opgave.

mat.png

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af mathon

                       \frac{\partial w}{\partial x}=\frac{yz}{1+e^{xyz}}     i (2,0,-1)         \frac{\partial w}{\partial x}=\frac{0}{2}=0

                       \frac{\partial w}{\partial y}=\frac{xz}{1+e^{xyz}}     i (2,0,-1)         \frac{\partial w}{\partial y}=\frac{-2}{2}=-1

                       \frac{\partial w}{\partial z}=\frac{xy}{1+e^{xyz}}     i (2,0,-1)         \frac{\partial w}{\partial z}=\frac{0}{2}=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2016 af mathon

korrektion:

                       \frac{\partial w}{\partial x}=\frac{yz\cdot e^{xyz}}{1+e^{xyz}}     i (2,0,-1)         \frac{\partial w}{\partial x}=\frac{0}{2}=0

                       \frac{\partial w}{\partial y}=\frac{xz\cdot e^{xyz}}{1+e^{xyz}}     i (2,0,-1)         \frac{\partial w}{\partial y}=\frac{-2}{2}=-1

                       \frac{\partial w}{\partial z}=\frac{xy\cdot e^{xyz}}{1+e^{xyz}}     i (2,0,-1)         \frac{\partial w}{\partial z}=\frac{0}{2}=0


Svar #3
14. november 2016 af tamh (Slettet)

Hej Mathon,
Mange tak frodi du vil hjælpe. Jeg forstår godt metoden hvorpå \tiny \frac{\partial w}{\partial x} findes. 
Men jeg er ikke helt med på \tiny \frac{\partial w}{\partial y}
Hvis man kigger på  ln({1+e^{xyz}}) som en sammensatfunktion gælder det, at:

f(x,y,z)=ln(x) \Rightarrow  \frac{\partial f }{\partial y}(x,yz)=0

g(x,y,z)=ln({1+e^{xyz}}) \Rightarrow \frac{\partial }{\partial y}=xze^{xyz}

Kædereglen siger:

f'(g(x))*g(x)
I dette tilfælde svarer den ydre funktion differentieret til 0. Hvad gør man så?

Håber du vil hjælpe.


Svar #4
14. november 2016 af tamh (Slettet)

??


Svar #5
15. november 2016 af tamh (Slettet)

Jeg er med nu - Den ydre funktion er er ln(y) ved d/dy


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.