Fysik

Elektrisk kredsløb.

15. november 2016 af Slashdash (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP! Jeg er i gang med nogle opgaver som omhandler elektriske kredsløb. Jeg mangler hjælp til opgave b, da jeg får mit svar til at være 18 ampere, men det virker forkert, da jeg ikke har taget udgangspunkt i den information omkring belastningsmodstanden, som siger at den samlede strømstyrke skal være 1.65 Ampere. Jeg tænkte på at benytte kirchoffs lov, i denne opgave, men svaret ville ikke give mening, da R4 i dette tilfælde vil have en strømstyrke på 180 ampere (I=U/R), da jeg formoder at den samlede strømstyrke skal være 1.65.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2016 af Soeffi


Svar #2
15. november 2016 af Slashdash (Slettet)

#1

#0. Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1627654#1628327.

Har set den, men hvordan giver det mening at amperemeteret ville vise 1.5 Ampere(ud af 1.65 ampere), når modstanden er størst ved amperemteret?


Svar #3
15. november 2016 af Slashdash (Slettet)

Burde amperemeteret ikke måle 0.15 ampere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2016 af Soeffi

#2 Har set den, men hvordan giver det mening at amperemeteret ville vise 1.5 Ampere(ud af 1.65 ampere), når modstanden er størst ved amperemteret?

De 1,65 A skal gå igennem de to modstande R3 og R4. Den ene er 10 gange så stor som den anden. 

Der står ikke "når modstanden er størst ved amperemteret" i opgaven.


Svar #5
15. november 2016 af Slashdash (Slettet)

#4
#2 Har set den, men hvordan giver det mening at amperemeteret ville vise 1.5 Ampere(ud af 1.65 ampere), når modstanden er størst ved amperemteret?

De 1,65 A skal gå igennem de to modstande R3 og R4. Den ene er 10 gange så stor som den anden. 

Der står ikke "når modstanden er størst ved amperemteret" i opgaven.

Hvis det passer, at svaret til opgavet b er 1.5 ampere, så er jeg forvirret. Plejer størstedelen strømmen ikke at løbe gennem der, hvor der er mindst modstand? Hvis dette ikke er tilfældet, så har jeg levet med en løgn i mange år.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2016 af hesch (Slettet)

Strømmene gennem R3 + R4 = 1,65A

R3 || R4 = 1/11Ω

Spænding over R3,R4 = 1,65A * 1/11Ω = 0,15V

IR3 ( = Amperemeterstrøm ) = 0,15V / 1Ω = 0,15A  → 

IR4 = 1,65A - 0,15A = 1,5A = 0,15V / 0,1Ω      ( blot som kontrol )

Med Kirchhoff kan du opstille knudepunktsligningen

IR3 + IR4 - 1,65A = 0

Du kan så lave en maskeligning, der hedder:

IR4 * R4 - IR3 * R3 = 0

. . . at løse to ligninger med to ubekendte, hvilket giver samme resultat.


Skriv et svar til: Elektrisk kredsløb.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.