Matematik

Ligning

16. november 2016 af Margna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe mig med denne opgave: 

Løs ligningen 5x+12=10x-2(3+x)

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2016 af PeterValberg

gang ind i parentesen og hæv den (bemærk, at det er en "minus"parentes)

5x+12=10x-2(3+x)

5x+12=10x-6-2x

5x+12=8x-6

-3x=-18

x=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

På højresiden af ligningen ser du en parentes og en faktor udenfor parentesen.
Når man skal gange ind i en parentes, skal man gange hvert led i parentesen med faktoren udenfor parentesen. 
Når du har fundet ud af, hvad - 2 · ( 3 + x ) er, så giv lyd fra dig. Så kan vi komme videre i teksten. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2016 af PeterValberg

#0

Jeg vil anbefale, at du kigger nærmere på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.