Matematik

hvordan regner man dette ud? cas-værktøj - HJÆÆLLPPP

17. november 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej hvordan regner man dette ud på Nspire - please hjælp det hasterr 

Vedhæftet fil: 2016-11-17 (2).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. november 2016 af Mm98

Tak, jeg kunne ikke selv finde ud af det :-))

Har du evt. mulighed for at kunne hjælpe mig? Det ville være super dejligt! :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. november 2016 af PeterValberg

Se video nr. 4 og 5 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
17. november 2016 af Mm98

Jeg har lavet opgave a - MANGE TAK.

men jeg kan ikke finde ud af b.

Jeg har skrevet solve(m(t)) 

Men den kan ikke regne det ud, hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. november 2016 af MatHFlærer

#4 Mig bekendt så skal du bare bestemme halveringskonstanten i opgave b?


Svar #6
17. november 2016 af Mm98

solve(m(t)=1106*0,98^t)

virker heller ikke :/


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. november 2016 af MatHFlærer

#6 Hvad vil du løse? Jeg kan ikke finde hoved eller hale i det. Halveringstiden er altså formlen

T_{\frac{1}{2}}=\frac{ln(\frac{1}{2})}{ln(a)}

Indsæt det du ved og løs.


Svar #8
17. november 2016 af Mm98

Min lærer siger at Nspire bytter om på a og b, nogle gange. Kan i se hvad der er a og hvad der er b?

Vedhæftet fil:2016-11-17 (1).png

Svar #9
17. november 2016 af Mm98

0,923458 = a 

eller hvordan?


Brugbart svar (2)

Svar #10
17. november 2016 af MatHFlærer

b=65375 og a=0.923589, husk på, at det vil være vildt mystisk, hvis a var en kæmpe værdi og b var en ekstrem lille værdi....

Men mht. opgave b) så skal du altså bare indsætte a i M(t) i halveringsformlen som jeg skrev.


Svar #11
17. november 2016 af Mm98

Okay, mange tusind tak !!  Det skal jeg nok huske:-)

Hvad angår opgave c, vil du også hjælpe mig med den? 


Brugbart svar (2)

Svar #12
17. november 2016 af MatHFlærer

Selvfølgelig

Du skal opstille en funktion G(t). Du skal anvende M(t) og N(t) og sætte dem på en brøkstreg.

G(t)=\frac{M(t)}{N(t)}


Svar #13
17. november 2016 af Mm98

N(t) = 65375.2*(0.923589)^x^

M(t) = 8,7

så jeg skal sige: 

 G(t)=65375.2*(0.923589)^x^ / 8,7


Svar #14
17. november 2016 af Mm98

Nåår nej, er det ikke 0,98^t 

jeg skal dividere med? 


Brugbart svar (1)

Svar #15
17. november 2016 af MatHFlærer

Det er ikke helt korrekt.

G(t)=\frac{M(t)}{N(t)}=\frac{1106000\cdot 0.98^t}{65375\cdot 0.92358^t}

Prøv da at se hvad du får ud af det. 

Vink: Du skal omregne din a-værdi til %


Svar #16
17. november 2016 af Mm98

Hmm, jeg forstår det bare ikke fordi min veninde får det til 34 O.o

og nu hvor jeg har beregnet dette så får jeg 17,95

Jeg har også omregnet a værdien til procent: 92,35 %


Brugbart svar (1)

Svar #17
17. november 2016 af MatHFlærer

Puha, I er helt på afveje! :o

Forstår ikke din veninde kan få 34??????????

Nej, når du har 

G(t)=\frac{1106000\cdot 0.98^t}{65375\cdot 0.92358^t}=\frac{1106000}{65375}\cdot (\frac{0.98}{0.92358})^t=16.917722494\cdot 1.061077723^t

Prøv nu at omregn a til procent.


Svar #18
17. november 2016 af Mm98

Når for søren, hehe. Det er godt nok pinligt :') 

Så vores opgave b er altså også forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #19
17. november 2016 af MatHFlærer

Hvis nu din veninde fik T½ til at være ca. 34, så køber jeg den. Det får jeg det også til. Men tænker vi er i opgave c????


Svar #20
18. november 2016 af Mm98

Ja, men hun har åbenbart også fået noget helt andet i opgave b, hvilket giver ingen mening. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.