Matematik

Beregn arealet af hele figuren af en trekant

22. november 2016 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, håber i kan hjælpe.

Skal Beregne arealet af hele figuren jeg har vedhæftet.

Herunder ser du en firkant ABCD, hvor AC står vinkelret på siden CD, og BH er højden i trekant ABC.

Vedhæftet fil: Opgave 5.8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2016 af Capion1

Opgave 5.8.png
Beregn |AH| og |CH| med Pythagoras.
Arealet af en trekant er den halve højde gange grundlinje.


Svar #2
22. november 2016 af sunrisepulp (Slettet)

Okay forstår det staidg ikke helt, AH linjestykke er 10.8 og CH linjestykke er 3.1.

Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#2

Jo, det gør du nok, når du lægger mærke til en (forhåbentlig) velkendt formel:

T = 1/2 · h · g.

Læg mærke til, du har to trekanter. Benyt formlen på hver af dem, og addér dernæst dine resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2016 af hesch (Slettet)

#2:  | AH | + | CH | = | AC |

Du kender så 3 "stykker" i hver trekant.


Svar #5
22. november 2016 af sunrisepulp (Slettet)

Okay jeg fandt ud af det, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2018 af Halløjsoer (Slettet)

Sunrisepulp, kan du eventuelt huske hvad svaret var ?         Jeg får det samlet areal til at være alt mellem 177 til 240 ??? EDIT : Nevermind, fandt ud af hvor min fejl lå!..


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2018 af Am87 (Slettet)

nogen der fandt frem til svaret af arealet, sidder nu med samme opgave og kan ikke komme til et rette svar :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#7 Vis hvad du har gjort


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2018 af Am87 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af at finde arealet, hvilke Formel jeg skal bruge

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2018 af ringstedLC

Beregn |CH| og |AH| med Pythagoras. Beregn |AC|

Så har du to trekanter med kendt grundlinje og højde. Areal = 0.5*h*g


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2018 af Am87 (Slettet)

Tak for det ??

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. maj 2018 af ringstedLC

øhh, "??". Skal jeg lægge noget i det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. maj 2018 af Am87 (Slettet)

Hov nej det var en smiley men det kan den åbenbart ikke vise. Så du for sådan en :)

Skriv et svar til: Beregn arealet af hele figuren af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.