Matematik

Indfør passende variable og opstil en model?

24. november 2016 af christianb94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder her med en opgave hvor jeg faktisk ikke lige forstår hvad det er jeg skal lave? 
den er som en vedhæftede fil
 

Vedhæftet fil: Opgave 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2016 af mathon

a)
                               B(x)=B_0\cdot 1{,}029^x               B(x) er befolkningstallet i mio. x år efter år 2000
                                                                                B_0 er befolkningstallet i mio. i år 2000

                               B(x)=34{,}02\cdot 1{,}029^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2016 af AMelev

Befolkningstallet afhænger af tiden, så tiden er den uafhængige variabel og befolkningstallet er den afhængige.

Sæt x = antal år efter 2000 og f(x) = befolkningstal i Tanzania (mio.)
Da der er en fast procentvis stigning om året, er der tale om en eksponentiel vækst f(x) = ........

Prøv om du selv kan gøre det færdigt herfra.


Svar #4
24. november 2016 af christianb94 (Slettet)

super! tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2018 af frederasmussen

Hvad ville svaret være til b)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2018 af AMelev

Bestem f(10)/f(0) og omregn til %. Så får du, at f(10) = ....% · f(0) og kan alså angive, hvor mange % f så er vokset på de 10 år. 


Skriv et svar til: Indfør passende variable og opstil en model?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.