Matematik

Find maksimum og minimumværdier af f(x,y)=xy-2x

26. november 2016 af Hydronium (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Som overskriften antyder heg jo brug for hjælp til at løse opgaven: Find maksimum og minimumværdier af f(x,y)=xy-2x

Jeg har fundet de to afledte, og har fået dem til at være hhv. -2 og 0, og har så konkluderes at punktet (-2,0) = Ekstremum. Nu sidder jeg desværre fast. Er der måske en venlig sjæl der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2016 af mathon

Indre stationære punkter
kræver:
                       \frac{\partial f}{\partial x}=\frac{\partial f}{\partial y}=0

                       f_x=f_y=0


Svar #2
26. november 2016 af Hydronium (Slettet)

Har glemt at tilføje -1 ≤ x ≤ 1   , 0 ≤ y ≤ 1 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2016 af peter lind

så skal du også undersøge hvad du får på randen for eks. x = -1    y∈[0: 1]


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2016 af mathon

Til inspiration:


Svar #5
27. november 2016 af Hydronium (Slettet)

Tak. Det var en hjælp (tror jeg). Får en max-værdi på 3 som antages i (0,1) og min på -3 som antages i (0,-1). Kan det passe? Skal man ikke bruge formlen: B^2-AC her? 


Skriv et svar til: Find maksimum og minimumværdier af f(x,y)=xy-2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.