Matematik

MATEMATIK HJÆLP SANDSYNLIGHEDSREGNING

27. november 2016 af linkbio123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1
Et lille firma på 5 personer skal have uddelt nogle roller. De skal finde en direktør, en sekretær og en til at hente kaffe og kage.
a) Hvor mange forskellige kombinationsmuligheder findes der?

Firmaet harfået to små ordre og beslutter, at dele sig op i en gruppe på tre og en gruppe på to.

b) på hvor mange forskellige måder kan de to grupper dannes?

Opgave 2
Sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel X er fastlagt ved følgende tabel:
t;
0;
1;
2;
3;
p(X = t);
1/5;
1/3;
1/3;

a) Beregn p(X>2) og E(x)

Opgave 3
Et medicinalfirma skal markedsføre et nyt produkt og udtaler, at i højst 5% af tilfældene vil det give en bivirkning.
En organisation vil nu afprøve, om det er rigtigt, og prøver produktet på 40 patienter. på 5 af disse patienter bliver der konstateret bivirkninger.
a) Kan man afvise firmaets løfter, eller må man acceptere dem?

Opgave 4
En forsker påstår, at 20% af danskerne har en bestemt sygdom. En læge vil undersøge denne påstand, og tager en stikprøve på 30 personer. Det viser sig, at 2 personer har sygdommen.

a) Kan lægen konkludere med et signifikansniveau på 5%, at forskeren har overdrevet i sit udsagn, eller er der ikke grundlag for at tro det?

b) Bliver konklusionen anderledes, hvis vi vælger et signifikansniveau på 10%?

Vedhæftet fil: matematik opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af AMelev

Opg. 1 "Både-og" valg.
v1: valg af direktør. Antal muligheder n1 = ...
v2: valg af sekretær. Antal muligheder n2 = ...
v1: valg af "kagekone". Antal muligheder n3 = ...
Antal muligheder i alt N = ....

Opg. 2 Uklart, hvilke sandsynligheder, der hører til hvilke af de stokastiske værdier 0, 1, 2, 3
Bestem den manglende sndsynlighed ved at udnytte at summen skal være 1 (100%)
P(x > 2) = P(X = 3) = ....
E(X) = middelværdi (gennemsnit) - for beregning ,slå op i din bog.

Opg. 3
X = antal patienter med bivirkninger, 
Nulhypotese H0: Sandsynlighed for bivirkning p ≤ 5%
Stikprøvens størrelse N = 40
X er binimialfordelt under H0 med antalsparameter 40 og sandsynlighedsparameter 5%

Nulhypotesen testes med en højresidet binomialtest på fx 5% signifikansniveau. Testen er højresidet, da kun stikprøveresultater med bivirkninger hos mange er kritiske for hypotesen.

Opg. 4 Samme type som Opg. 3
 


Svar #2
27. november 2016 af linkbio123 (Slettet)

tak for svaret, men jeg forstår ikke helt svaret kan du forklar det 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2016 af AMelev

Du er alt for upræcis i dit spørgsmål - hvad er det, du ikke forstår? Har du læst og gennemregnet eksempler fra din lærebog?


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP SANDSYNLIGHEDSREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.