Matematik

Differential ligning

28. november 2016 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der en, der kan fortælle mig hvordan jeg skal løse denne ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2016 af peter lind

Du skal blot integrere den. Stamfunktionen til sinus står i din formelsamling


Svar #2
28. november 2016 af sørenhansen11 (Slettet)

Hvad skal jeg integrere?


Svar #3
28. november 2016 af sørenhansen11 (Slettet)

Jeg undskylder for det dumme spørgsmål, men jeg er ikke ligefrem noget matematisk geni for at sige det mildt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#2, 3

Det er jo givet, at dy/dx = sin(x). Du skal altså integrere dette udtryk (eller snarere den afledede som dy/dx står for).


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. november 2016 af mathon

                 \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\sin(x)

                 \mathrm{d} y=\sin(x)\mathrm{d} x

                 \int \mathrm{d} y=\int \sin(x)\mathrm{d} x

                  y= -\cos(x)+c


Skriv et svar til: Differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.