Matematik

Beskrives ved differentialligning - Bestem forskriften for S

29. november 2016 af Karen1998 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg takler denne opgave. Benytter TI-nspire så det skal kunne gøres der i :) Billede af opgaven er vedlagt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2016 af peter lind

Hvis du må bruge et CAS værktøj kan du bruge den. Alternative muligheder brug separation af variable eller en formelsamling


Svar #3
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

#2

Hvis du må bruge et CAS værktøj kan du bruge den. Alternative muligheder brug separation af variable eller en formelsamling

Ja men hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2016 af peter lind

Du har fået 3 muligheder til hvad du kan gøre. Du må selv afgøre hvilken du vil bruge


Svar #5
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

ja altså jeg vil bruge TI-nspire, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre i programmet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2016 af Soeffi

#0. Ti-Nspire løsning.


Svar #7
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

Mange tak for svar! Er det så bare sådan forskriften lyder?
I opgave b, skal jeg så bare indsætte den forskrift jeg lige har regnet ud i graf?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2016 af peter lind

ja, men du skal også angive hvad de 500000 betyder. Her er det godt at se på grafen


Svar #9
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

Hmm, ved ikke helt hvad de 500000 betyder. Synes min graf ser lidt mærkelig ud 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. november 2016 af peter lind

Den ser rigtig ud. Prøv at find de 500000 på y-aksen


Svar #12
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

Det er lige dér hvor grafen bliver "ret" eller hvad man siger :) Men hvad siger det om udviklingen? at det er det maksimale eller hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. november 2016 af peter lind

ja det er det


Svar #14
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

Hvad kalder man det? Siger man bare det er der hvor grafen har sit maksimum eller hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. november 2016 af peter lind

Dt vil være mere rigtigt at sige at funktionen går mod 500000 for t ->∞


Svar #16
29. november 2016 af Karen1998 (Slettet)

det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. november 2016 af peter lind

Hvis du ser på differentialligningen får du at dS/dt er 0 for S = 500000 så får S = 500000 ændrer S ig ikke med tiden. Er S > 500000 er S'(t) negativ så S vil aftage Er S mindre end 50000 er S' positiv så S vil vokse. Der opstår altså et stabilitetspunkt for S = 500000 hvor den er stabil


Skriv et svar til: Beskrives ved differentialligning - Bestem forskriften for S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.