Kemi

Beregning af stofmængde koncentration af sølvioner og cyannid ioner før reaktionen finder sted hjælp?

30. november 2016 af tckk - Niveau: B-niveau

reaktionen:

Ag^+(aq)+2CN-(aq)<=>Ag(CN)_2-(aq) 

K=1,0*10^20M

Der opløses 1,00g sølv(I)nitrat (AgNO_3) og 10,0 g kaliumcyanid ("cyanidkalium", KCN) i så meget vand at den færdige opløsning fylder præcis 1,00L

a) beregn stofmængde koncentrationerne af sølv(I)ioner og cyanidioner før ovenstående reaktion finder sted

b) beregn [Cn-] og [Ag(CN)_2-] i ligevægtsblandingen

tak hvis i kan hjælpe :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2016 af mathon

 n_{Ag^+}=n_{AgNO_3}=\frac{1{,}00\;g}{169{,}89\;\tfrac{g}{mol}}

 n_{CN^-}=n_{KCN}=\frac{10{,}00\;g}{65{,}11\;\tfrac{g}{mol}}                            begge i 1 liter.


Svar #2
30. november 2016 af tckk

Hvordan regner jeg [Cn-] og [Ag(CN)_2-]i ligevægtsblandingen?

Skal jeg opstille en ligning som
1,0*10^20=x/nAg*(nCN)^2
Eller hvordan regner jeg de 2?

Skriv et svar til: Beregning af stofmængde koncentration af sølvioner og cyannid ioner før reaktionen finder sted hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.