Matematik

Bestemt cirkel tangenten

04. december 2016 af Matsøgerhjælp - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgivet cirklens ligning som værende C: (x-2)2+(y-3)2=41 og punkterne P(-2,-2). Jeg har bestemt at de ligger på cirklen, men jeg kan du ikke bestemme cirkel tangenten. Jeg har fulgt flere metoder på internettet end jeg kan tælle på to hænder, dog uden at få et korrekt svar.

Er der nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2016 af peter lind

Hvis C er centrum for cirklen kan du bruge at CP er normalvektor for tangenten


Svar #2
04. december 2016 af Matsøgerhjælp

Det ved jeg godt, men jeg kan ikke få udregningen til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2016 af peter lind

Hvad går galt ? Hvorfor kan du ikke få det til at passe ?


Svar #4
04. december 2016 af Matsøgerhjælp

Jeg har forsøgt at sætte det op som CP:  

Og så mangler parenteserne selvfølgelig at blive ganget ud, men det passer stadigvæk ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2016 af peter lind


Svar #6
04. december 2016 af Matsøgerhjælp

#5

Jeg er ikke helt sikker på hvorfor du ligger det ind igen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2016 af peter lind

Du har en fortegnsfejl på den venstre side, som du korrigerer for på højre side. ellers er det godt nok så hvor mener du det er forkert ?

CP = (-2-2, -2-3) = (-4, -5)


Svar #8
04. december 2016 af Matsøgerhjælp

Jeg er ikke helt sikker på, om jeg forstår hvad du mener. Jeg har med et grafisk værktøj kunne bestemme dens tangent til at være y=-0,9x-3,8 - men ingen af mine udregninger kommer nær det


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2016 af peter lind

Hvis du regner videre får du -4x-8 -5y-10 = -4x-5y  -18 =0 hvilket godt nok ikke stemmer helt men det er da nær ved


Svar #10
04. december 2016 af Matsøgerhjælp

Det var jeg godt nok kommet frem til, men den ligger ikke som tangent på ...


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2016 af peter lind

Hvorfor tror du ikke det ? Det er i hvert fald løsningen


Svar #12
04. december 2016 af Matsøgerhjælp

Det ville jeg jo også selv mene, men det passer ikke i geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. december 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. december 2016 af peter lind

Det passer da meget godt, Linjen gennem B og C ser ud til at være parallel med tangenten i A = P og det er jo netop hvad den skal være


Svar #15
04. december 2016 af Matsøgerhjælp

Det var jo meningen at den skulle være tangent til A som er punktet (-2,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. december 2016 af peter lind

Hvis du retter det 8 på højre side til 18, som gælder for tangenten, går den også gennem A


Svar #17
04. december 2016 af Matsøgerhjælp

Det passer nu, men ganger jeg deres hældningskoefficienter, så giver det ikke -1. det bør de gøre, da de bør være ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. december 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. december 2016 af peter lind

I den øverste venstre ligning. Hvis du isolerer y får du y = 5*y/4+½

I den anden lignin giver isoleringen y = -4*x/5 -18/5 så hældningskoefficienterne er henholdsvis 5/4 og -4/5. produktet af dem giver -1 som ønsket


Svar #20
04. december 2016 af Matsøgerhjælp

Jeg kan ikke helt følge jeg i din udregning, kun at 5/4*-4/5 er -1 ...


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.