Kemi

pH værdier, please hjælp mig

04. december 2016 af Coru (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg pH værdierne af

 Na_2 CO_3 , CH_3 COONa , NaHSO_4hh

Jeg kender formlerne, men ved ikke hvordan 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2016 af mathon

   baserne:
                       C{O_3}^{2-} og  CH_3COO^-

   syren:
                        HS{O_4}^-


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2016 af mathon

eks. C{O_3}^{2-}\, _{\textit{aq}} ved 25°C: 

        ligevægtsbrøken giver:
                                                       \frac{\left [ OH^- \right ]^2}{c_b-\left [ OH^- \right ]}=10^{-3{,}60}\;M\; \; \; \; \; \; \; \; 0<\left [ OH^- \right ]<c_b

              pH=14-\log\left ( \left [OH^- \right ]/M \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2016 af mathon

tegnkorrektion

               pH=14+\log\left ( \left [OH^- \right ]/M \right )


Svar #4
05. december 2016 af Coru (Slettet)

#3

tegnkorrektion

               pH=14+\log\left ( \left [OH^- \right ]/M \right )

Jeg forstår ikke hvad jeg skal sætte ind i Na2CO3 og NaHSO4 , har beregnet det andet men ved ikke hvad jeg skal indsætte i formlen jeg har 0,1M


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2016 af mathon

C{O_3}^{2-}\! \! :

        ligevægtsbrøken giver:
                                                       \frac{\left [ OH^- \right ]^2}{(0{,}1\;M)-\left [ OH^- \right ]}=10^{-3{,}60}\;M\; \; \; \; \; \; \; \; 0<\left [ OH^- \right ]<c_b

                                                        \left [ OH^- \right ]=4{,}88785\cdot 10^{-3}\;M

                                                        \left [ OH^- \right ]/M=4{,}88785\cdot 10^{-3}

              pH=14+\log\left ( 4{,}88785\cdot 10^{-3}\right )=1{,}17


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2016 af mathon

H{SO_4}^{-}\! \! :

        ligevægtsbrøken giver:
                                                       \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{(0{,}1\;M)-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-1{,}92}\;M\; \; \; \; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+\right ]<c_s

                                                        \left [ H_3O^+ \right ]=2{,}91796\cdot 10^{-2}\;M

                                                        \left [ H_3O^+ \right ]/M=2{,}91796\cdot 10^{-2}



               pH=-\log\left ( 2{,}91796\cdot 10^{-2} \right )=1{,}53


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2016 af mathon

korrektion til #5:

              pH=14+\log\left ( 4{,}88785\cdot 10^{-3}\right )=11{,}69


Skriv et svar til: pH værdier, please hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.