Matematik

Matematisk gåde - ligning

05. december 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer,

Jeg søger løsningen til følgende spørgsmål: 

Hannah, Iris og Julie er tilsammen 102 år. Når Julie er dobbelt så gammel, som hun er nu, vil Hannah være 55 år. 

Kan I hjælpe mig? 


Svar #1
05. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Ingen hjælp? :-(

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2016 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2016 af Stats

Løsningen er:
J = J
H = 55 - J
I = 102 - H - J   , hvor 0 ≤ J ≤ 55

Altså, man kan betragt dette som
J = x
H = g(x)
I = f(g(x))

Med andre ord... Det hele vil falde på plads, hvis du kender Julies alder..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2016 af AMelev

#0 Hvad er spørgsmålet? Du har kun givet oplysningerne.


Svar #5
05. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Ups, spørgsmålet er hvor gammel er Iris?

Svar #6
05. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Men hvor gammel vil Iris så være Dennis? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2016 af Stats

Det afhænger af Julie.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2016 af AMelev

Nuværende alder Hanne H, Iris I og Julie J

H + I + J = 102

Når Julie er dobbelt så gammel som nu, er der gået J år og så er Hanne H + J = 55. Indsæt dette i den første ligning og løs den mht. I.

Da der kun er to ligninger, kan du ikke bestemme Julies og Hannes alder.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2016 af Number42 (Slettet)

Altså: J+H+I = 120 og når Julie er dobbelt så gammel er der gået J år, så H+J = 55

indsæt H+J i den første så fås I = 102-55.


Svar #10
05. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Men kan det virkelig passe at Iris er 47 år? Det borer lidt for simpelt bare at sige 102-55 = 47 år???

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2016 af AMelev

Matematik er ofte ret simpelt, når det anvendes hensigtsmæssigt. :)


Svar #12
05. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Hvad siger I andre?
Vil 47 år virkelig være det rigtige? Det var også min 1. Indskydelse. Men synes det er ALT for simpelt!

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2016 af Number42 (Slettet)

Det er simpelt.

Skriv et svar til: Matematisk gåde - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.