Fysik

Find aktiviteten af Hiroshimabomben.

07. december 2016 af Osam0040 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I Hiroshimabomben var der 60 kg U-234, hvoraf det meste delvist blev spredt over et område på ca 10 km^2. Beregn et groft overslag på hvor meget faldt der på hver m^2. Hvad var aktiviteten fra dette? Hvad er aktiviteten teoretisk faldet til i dag? Diskutere om disse antagelser og beregninger er rimelige.

Nogle der kan hjælpe med dette :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2016 af mathon

Mængde _{ }^{234}\textrm{U} pr m2:

                                                     \frac{60\;kg}{10\;km^2}=\frac{60\cdot 10^3\;g}{10\;\left ( 10^3\;m \right )^2}=\frac{6\cdot 10^4\;g}{10^7\;m^2}=6\cdot 10^{-3}\;\tfrac{g}{m^2}=6\;\tfrac{mg}{m^2}       


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2016 af mathon

      N\left (6\cdot 10^{-3}\;g\;^{234}\textrm{U} \right )=\frac{6\cdot 10^{-3}\;g}{234\;\tfrac{g}{mol}}\cdot\left ( 6{,}022\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right )=1{,}5441\cdot 10^{19}

For aktiviteten A_{dengang}
gælder:                      
                        A_{dengang}=k\cdot N=\left ( 8{,}9653\cdot 10^{-14} \;s^{-1}\right )\cdot 1{,}5441\cdot 10^{19}=1{,}38\;MBq

                        
                              


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2016 af mathon

                         A_{i\;dag}=\left ( 1{,}38\;MBq \right )\cdot e^{\left (-2{,}83\cdot 10^{-6}\;\aa r^{-1} \right )\cdot \left (71\;\aa r \right )}=1{,}38\;MBq


Svar #4
07. december 2016 af Osam0040 (Slettet)

Hvilken formel bruger du for at finde N, og A idag?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2016 af mathon

                 A(t)=A_0\cdot e^{-k\cdot t}


Skriv et svar til: Find aktiviteten af Hiroshimabomben.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.