Matematik

beskrivelse på hvad en omvendt funktion

13. december 2016 af patrick1560 - Niveau: B-niveau

Jeg skal til at begynde på et nyt emne omvendte funktioner og jeg tænkte at det kunne være fedt at være lidt forberedt. Så jeg vil gerne vide hvad er en omvendt funktion og hvordan man beskriver den og måske et eksempel på det.

Så hvis der nogen der kender til en god video eller en god hjemmeside om det, eller måske bare en person som har haft om det før som kan beskrive det lidt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2016 af Stats

For at en funktion kan være invers, skal der gælde:

(f^{-1}\circ f)(x)=x\wedge (f\circ f^{-1})(x)=x 

Grafisk afspejles linjen i y = x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: beskrivelse på hvad en omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.