Kemi

Udregning af osmotisk tryk

13. december 2016 af pige5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :) 

Jeg har lige et spørgsmål. Opgaven er vedhæftet som billede. 

Jeg ved, jeg skal bruge følgende formel til at finde den osmolære koncentration: 

cosm = nosm/Vopløsning

og derefter bruge 

osmotisk tryk = RT x cosm

Men hvordan udregner jeg cosm

Jeg håber, der er en venlig sjæl, som vil hjælpe, for jeg har virkelig brug for hjælp, da jeg gerne vil forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2016 af mathon

                                    \begin{array} {c|c|c} stof&molarmasse&z\\ \hline ascorb&176{,}13\; \tfrac{g}{mol}&1\\ \hline NaCl&58{,}44\; \tfrac{g}{mol}&2\\ \hline KCl&74{,}55\; \tfrac{g}{mol}&2\\ \hline MgCl_2&95{,}21\; \tfrac{g}{mol}&3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2016 af mathon


Svar #3
13. december 2016 af pige5 (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig, hvordan jeg skal bruge skemaet? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2016 af mathon

          c_{osm}\left ( a\! scorb. \right )=1\cdot \frac{60\cdot 10^{-3}\; g}{176{,}13\; \tfrac{g}{mol}}\cdot \left (0{,}5\; L \right )^{-1}

          c_{osm}\left (NaCl\right )=2\cdot \left ( 0{,}0200\; M \right )

          c_{osm}\left (KCl\right )=2\cdot \left ( 0{,}0100\; M \right )

          c_{osm}\left (MgCl_2\right )=3\cdot \left ( 0{,}00400\; M \right )

          c_{osm}\left (sportsdrik)=c_{osm}(ascb.)+c_{osm}(NaCl)+c_{osm}(KCl)+c_{osm}(MgCl_2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2016 af mathon

       R\cdot T=25{,}7873\; \tfrac{bar\cdot L}{mol}


Svar #6
13. december 2016 af pige5 (Slettet)

Tak. Er volumens opløsning så 0,5 L? :)


Svar #7
13. december 2016 af pige5 (Slettet)

Nu har jeg forstået det. Tak :)


Skriv et svar til: Udregning af osmotisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.