Matematik

Eksponential funktion

13. december 2016 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) 

Jeg sidder fast i denne opgave, da jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe den an... Håber der er en der kan hjælpe. 

 Tabellen viser det årlige antal af tvangsopløste selskaber for en række år. 
Årstal 2006 2007 2008 2009 
Årlige antal af tvangsopløste selskaber 2180 2955 3698 5530 


a) Indfør passende variable, og benyt tabellens data til at opstille en eksponentiel model, 
der beskriver det årlige antal af tvangsopløste selskaber som funktion af antal år efter 
2006. 
b) Benyt modellen til at bestemme antallet af tvangsopløste selskaber i 2012. 
c) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid der går, før det årlige antal af 
tvangsopløste selskaber kan forventes at være fordoblet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2016 af StoreNord

Brug exponentiel regression i regneark.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2016 af peter lind

brug eksponentiel regression på de data


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2016 af PeterValberg

Med GeoGebra

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2016 af mathon

c)
                X_2=\frac{\log(2)}{\log(1{,}35)}


Svar #5
14. december 2016 af Annaduvedhvem (Slettet)

hvordan finder jeg antallet af tvangsopløste selskaber i 2012?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2016 af peter lind

Du indsætter x =12-6 i funktionsudtrykket og beregner det fremkomne


Svar #7
15. december 2016 af Annaduvedhvem (Slettet)

tak tror jeg forstår det nu :-) men er lidt i tvivl om hvad a og b er altså 2154,74 og 1,35, hvad viser de? 


Svar #8
15. december 2016 af Annaduvedhvem (Slettet)

c) x^2 = log(2)/log(1,35) = 2,3       er det rigtigt? og vil det så sige at det vil gå omkring de 2 år?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2016 af mathon

                X_2=\frac{\log(2)}{\log(1{,}35)}=2{,}3\;aaår


Skriv et svar til: Eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.