Matematik

Matematik spørgsmål - please help

15. december 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey....

En bakteriekultur indeholder fra begyndelsen 20.000 bakterier. Det vides, at den formerer sig med 18% hver time. Hvor lang tid går der før bakteriekulturen når en størrelse af 100.000 bakterier?

Det her er mit matematik spørgsmål, er der nogle der er søde og forklare mig, hvordan jeg finder ud af det?

Tak på forhånd <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2016 af OliverHviid

y=ba^x

100000=20000*1,18^x

Isolér x.


Svar #2
15. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Mange tak for dit svar, men jeg er ikke helt sikker på, hvad det er du mener


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2016 af OliverHviid

hvad forstår du ikke?


Svar #4
15. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Ja, det du det har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2016 af mathon

              2\cdot 10^4\cdot 1,18^x=10\cdot 10^4

              1{,}18^x=\frac{10}{2}=5

              \log(1{,}18)\cdot x=\log(5)

              x=\frac{\log(5)}{\log(1{,}18)}


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål - please help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.